scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ecclestone: “Villeneuve nooit naar topteam”

Gepubliceerd op 05 juni 2002 door Jo Vleugels

Gisteren sprak Jacques Villeneuve nog de hoop uit eens voor Ferrari te kunnen uitkomen. Bernie Ecclestone gelooft echter niet dat Villeneuve ooit nog eens voor een topteam zal rijden. Villeneuve stuurde in 1997 zijn Williams naar een wereldkampioenschap maar heeft daarna geen Grand Prix meer gewonnen. Dit jaar is het vierde seizoen dat de Canadees voor BAR uitkomt.

Ecclestone: “Villeneuve is een van de bestbetaalde coureurs in Formule 1. Ik denk dat zijn financiële eisen voor bijna alle teams veel te hoog zijn en daarom maakt hij weinig kans om bij een ander topteam aan de bak te komen. Het probleem van Jacques is dat hij meer in geld dan in sportief succes geïnteresseerd is.”

De schatting is dat Villeneuve £10 miljoen per jaar aan salaris ontvangt en daarmee op de tweede plaats staat van het lijstje van de best verdienende coureurs. Teammanager Dave Richards beklaagde zich er onlangs nog over dat BAR contractueel 25% van het teambudget kwijt is aan Villeneuve's salaris. Richards zou veel liever een deel van dit geld aan ontwikkeling uitgeven.