scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jaguar in 2003: Alonso en Webber?

Gepubliceerd op 05 juni 2002 door Jo Vleugels

Vorige week testte de Spaanse Renault Formule 1 team testrijder Fernando Alonso éénmalig voor Jaguar Racing. Volgens het persbericht was dit om de prestaties van James Courtney en Andre Lotterer, die normaalgesproken voor Jaguar het testwerk verrichten, beter te kunnen inschatten. Deze mededeling was niet echt erg overtuigend want de prestaties van de testrijders kunnen natuurlijk gemakkelijk vergeleken worden met die van Eddie Irvine en Pedro de la Rosa.

Normaalgesproken leent het ene team geen rijder uit aan het andere vanwege de angst dat er vitale informatie uitlekt. Het heeft er dus veel van weg dat Renault contractueel verplicht is om Alonso in een racestoel te hijsen. Echter, naar alle waarschijnlijkheid wil Renault het huidige rijdersduo Button en Trulli terwille van de continuïteit en stabiliteit houden en zullen alle twee zeer waarschijnlijk een nieuw tweejarig contract aangeboden krijgen. Verder zijn de Brit en de Italiaan goed aan elkaar gewaagd en heeft het weinig zin dit koppel te scheiden.

Alonso staat onder contract bij de op de Britse Maagdeneilanden gevestigde management firma van Flavio Briatore. Zijn contract is zo goed als zeker een zogeheten ‘pay and drive’ contract, wat inhoudt dat hij de garantie heeft dat hij in 2003 aan de start komt. Zelfs als Renault geen plaats voor hem zou hebben.

Daarom was er vorige week op Silverstone meer aan de hand met de test dan in eerste instantie gedacht werd. Dit alles is slecht nieuws voor De la Rosa want twee Spanjaarden in één team heeft, vanuit marketing-overwegingen, geen zin. Verder valt het te betwijfelen dat Eddie Irvine in de toekomst voor Jaguar Racing blijft uitkomen.

Niki Lauda zal zeker gezien de prestaties van Jaguar Racing de opdracht van Ford gekregen hebben om de salarissen van de coureurs te verlagen. Mark Webber, de hoog ingeschatte Australiër, maakt daarom goede kansen om Irvine te gaan vervangen. De dagen van Minardi lijken geteld en Briatore heeft nog altijd het één en ander in de melk te brokkelen bij het Italiaanse team.