scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Villeneuve wil ooit naar Ferrari

Gepubliceerd op 04 juni 2002 door

Bij zijn aankomst in Canada kreeg Jacques Villeneuve onmiddellijk met de plaatselijke pers te maken. Opvallend was zijn antwoord dat hij op een dag nog wel eens voor Ferrari zou willen uitkomen, maar dan wel onder voorwaarde dat Michael Schumacher dan daar niet meer rijdt. “Het is te lang gelden dat ik als eerste over de finish reed dus dat wordt weer eens tijd. Dat kan voorlopig alleen maar als je in een Ferrari zit.”

Al enige jaren wordt hij met Ferrari geassocieerd, uiteraard omdat zijn vader ook voor dit team reed. “Elke coureur wil voor Ferrari uitkomen en als ik de kans zou krijgen en het een interessant aanbod zou zijn, dan ga ik er voor, maar niet met Schumacher als teammaat. Contractueel zou ik bij BAR bepaalde teamorders kunnen eisen maar dat zal ik nooit doen. Wat mij betreft ga ik een regelrecht gevecht met mijn teamgenoot Panis aan.”

Villeneuve kijkt uit naar zijn thuisrace, op het circuit dat de naam van zijn vader draagt. In het verleden was hem de Canadese Grand Prix slecht gezind want zijn beste resultaat voor eigen publiek was een tweede plaats in 1996 en slechts drie keer kon hij deze race uitrijden.