scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coulthard: “één zwaluw maakt nog geen zomer”

Gepubliceerd op 02 juni 2002 door John ter Meer

David Coulthard was uiteraard zeer tevreden met zijn overwinning in Monaco maar laat dat nu achter zich om zich op de volgende race te concentreren. "Toen alles voorbij was ging ik naar huis, dronk een kop thee en dacht aan de rest van het seizoen. Velen zullen denken dat we uitbundig gefeest hebben maar onze kalender laat dat niet toe. Je moet je onmiddelijk focussen op de volgende race."

In een interview in The Times is verder te lezen hoe het voor Coulthard is om zonder Mika Häkkinen als teamgenoot te leven. “Het drong eigenlijk pas begin dit jaar tot mij door dat ik niet meer kon terugvallen op een zeer ervaren teammaat. Ik had nog wel eens de gewoonte om na een test of race er snel vandoor te gaan en om zo min mogelijk bij besprekingen over banden aanwezig te zijn. Ik kon altijd op Mika's informatie vertrouwen. Ik weet dat de informatie die mijn team van mij verwacht het verschil tussen winnen of verliezen kan betekenen”.

“Mika is een man van weinig woorden maar zijn observaties waren altijd zeer scherp. Van de buitenkant lijkt hij heel ontspannen maar hij is altijd bij de les en zeer rechtlijnig. Daarom werd hij wereldkampioen.”

“Aan het begin van dit jaar dachten wij echt een auto te hebben voor de wereldtitel maar de resultaten laten anders zien. Het duurde een paar races voordat ik alles op een rijtje had waarna teleurstelling en verwarring de overhand namen. Nu gaat het weer beter en kan ik mij ook beter concentreren omdat ik weet wat wel en niet mogelijk is. Ik laat mijn hoofd niet hangen omdat de auto niet zo goed is als eerder gedacht. Er zijn een heleboel facetten die alleen een coureur voelt of begrijpt en de ingenieurs vertrouwen mij voor de volle 100%. Wat dat betreft zijn er dit jaar aanzienlijk meer technische besprekingen geweest dan voorheen.”