Lauda blijft

Gepubliceerd op 30 mei 2002 door John ter Meer

Het Britse weekblad Autosport probeerde vandaag, waarschijnlijk vanwege gebrek aan echt nieuws, weer eens de oplage op te voeren door te beweren dat de dagen van Niki Lauda als baas bij Jaguar Racing geteld zijn en dat Jackie Stewart weer van stal gehaald is om het team te leiden. Deze geruchten zijn gaan leven naar aanleiding van de povere resultaten van het team, terwijl het beschikt over een eigen windtunnel en het juiste personeel. De Oostenrijker sprak al eerder de hoop uit dat bij de Britse Grand Prix de eerste merkbare verbeteringen komen. Als die betere resultaten niet komen dan zou Lauda onder druk komen te staan, maar Lauda weet als geen betere van de politieke spelletjes in Formule 1.

Stewart: “onlangs verlengde ik mijn contract met Jaguar Racing. Mijn taak is alleen maar om het team met commerciële zaken te helpen, verder niets. Ik ben absoluut niet betrokken bij de dagelijkse leiding van Jaguar Racing. Ik denk dat er maar één baas kan zijn en dat is Niki Lauda”.

Het is bekend dat Lauda en Stewart niet echt met elkaar kunnen opschieten maar het is onaannemelijk dat de Schot de leiding van de Oostenrijker bij Jaguar Racing over zou willen nemen.