Naamsveranderingen

Gepubliceerd op 29 mei 2002 door Verstappen Info Page

Het huidige contract tussen BMW en Williams loopt tot eind 2004. De partijen liggen elkaar goed en er is geen reden aan te nemen dat men in de toekomst niet met elkaar verder wil. Buiten de motoren betaalt BMW nog eens een bedrag van £10 miljoen per jaar aan naamsrechten en om haar logo op allerlei plaatsen te zien.

De autofabrikant uit München is dermate tevreden met de samenwerking dat het graag meer zou willen. Frank Williams en Patrick Head, de enige twee aandeelhouders in Williams Grand Prix Engineering Ltd. hebben echter geen interesse om hun belangen aan de Duitsers te verkopen.

BMW wil de exclusieve naamsrechten kopen om zo meer publiciteit te krijgen. De verkoop van Williams aan BMW voor een periode van vijf jaar zou een creatieve oplossing kunnen zijn. Op deze manier kan BMW haar imago dus aanzienlijk verbeteren. Naar verluid ontvangen Williams en Head hiervoor een (onbevestigd) bedrag van £35 miljoen. Het ei is echter nog niet gelegd want Williams vindt dat BMW momenteel al genoeg publiciteit krijgt. Of dit een manier is om de prijs op te drijven is onduidelijk maar bij het team uit Grove weet men ook wel dat Jaguar en Toyota goede exposure uit hun Formule 1 investeringen halen en weten dus wat exclusiviteit waard is.

Het zou dus zomaar kunnen dat over vijf jaar de namen van McLaren, Williams en anderen dus niet meer bestaan, net zoals de namen Benetton en Stewart ook al van het toneel zijn verdwenen.