Häkkinen niet terug naar McLaren?

Gepubliceerd op 27 mei 2002 door Bianca Zoon

Volgens teambaas Ron Dennis maakt het management van McLaren uit of Mika Häkkinen eventueel achter het stuur van een McLaren terugkeert en niet de Fin zelf. "Of het nu David, Mika of Kimi is: dat maakt niet uit, elke coureur die voor McLaren rijdt weet dat ze een integraal deel van het team zijn en geen exclusieve status kunnen eisen.”

“Dit team wordt geleid door de directie en niet door individuele rijders. Een team moet in balans zijn, het is een kwestie van geven en nemen en wat bij ons gebeurt wordt niet bepaald door één individu. Formule 1 is een teamsport en succes kan alleen behaald worden door samenwerking.”

Dennis denkt niet dat het succes van David Coulthard enige invloed op een beslissing van Häkkinen zal hebben. “Ik denk niet dat een op zichzelf staand racesucces van grote invloed zal zijn want daar kent Mika de Formule 1 te goed voor. Hij beslist binnenkort voor zichzelf wat hij het liefst gaat doen, maar onze overwinning zal daarop geen invloed hebben.”

Eddie Irvine denkt dat de Fin niet terugkomt. “Dat vertelde hij mij eind vorig jaar en ik zie niet in waarom hij van mening zou zijn veranderd. Als hij in een McLaren terugkomt dan wordt hij toch alleen maar door de Ferrari’s vernederd. De enige reden waarom hij terug zou komen is omdat hij geld nodig zou hebben maar ik denk dat hij genoeg op de bank heeft.”