Stoddart dreigt met terugtrekken

Gepubliceerd op 23 mei 2002 door John ter Meer

Hoewel de rechter van het hoge rechtshof in Londen gisteren oordeelde dat Phoenix geen recht had om aan het Formule 1 wereldkampioenschap te mogen deelnemen lijkt het toch dat Phoenix tegen deze beslissing in hoger beroep gaat. Dat is slecht nieuws voor Minardi teamprincipaal Paul Stoddart want hierdoor kan er een bedrag van $12 miljoen aan prijzen en TV geld niet uitgekeerd worden. Genoeg voor Stoddart om met dreigende woorden te speken. “Dit is geen grap meer maar heeft meer te maken met totale gekheid. Walkinshaw zegt tegen iedereen die het maar wil horen dat hij Charles Nickerson, overigens ook de peetvader van zijn kinderen, beschermt. Als je dat gelooft moet je van een andere planeet gekomen zijn en wat mij betreft is het vanaf de eerste dag de bedoeling geweest om iedereen te beduvelen”.

“Met de uitspraak van het hof gisteren zou dat normaal gesproken het einde van dit verhaal zijn maar Tom Walkinshaw denkt nog meer troeven in handen te hebben. De reden waarom ik zo boos ben is dat geld dat aan ons toebehoort nu nog steeds niet aan ons uitbetaald kan worden. Ik kocht een formule 1 team omdat ik aan deze sport wil deelnemen en niet om tegen Walkinshaw te procederen om mijn geld te krijgen. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik met dit spel wil doorgaan, op het moment heb ik er ruim genoeg van”.

“Zonder dit geld krijgen wij een budgettair probleem maar ik ga geen deal met Walkinshaw doen om dit probleem op te lossen. Als ik met Walkinshaw koehandel moet gaan bedrijven verlaat ik nog liever de sport, misschien is dat nodig zodat Minardi ten minste kan overleven”.