Brits gerucht: Michael Schumacher gaat stoppen

Gepubliceerd op 18 mei 2002 door John ter Meer

Waarschijnlijk onder het motto “hoop doet leven” (voor de Britten) waaide vanmiddag het gerucht uit het Verenigd Koninkrijk over dat Michael Schumacher van plan zou zijn om aan het eind van dit seizoen uit de Formule 1 te stappen.

De Britten baseren dit op de tweejarige contractsverlening die Rubens Barrichello van Ferrari aangeboden kreeg en verder ook op de kalme manier waarop hij zijn lot afgelopen zondag accepteerde.

Dit gerucht is niet nieuw want tijdens de Amerikaanse Grand Prix in 2000 ging deze story ook al door het rennerskwartier. Het contract tussen Ferrari en Michael Schumacher loopt tot het einde van 2004 maar uiteraard zullen de gebruikelijke ontsnappingsclausules in het contract opgenomen zijn.

Het is bekend dat Schumacher tenminste met dezelfde hoeveelheid wereldkampioenschappen (vijf) als Fangio de historie in wilt gaan. Verder zijn er nog heel wat andere Formule 1 records die gebroken kunnen worden.

Jackie Stewart zei niet zo lang geleden nog dat met het ouder worden van een coureur deze ook een andere blik op het leven gaat krijgen. Misschien dat Michael naar deze woorden luisterde en in de nabije toekomst zich meer op zijn gezin gaat richten. Maar voorlopig is het niets meer dan een gerucht en wij vragen ons af uit welke pub het komt.