Irvine: “kan er morgen mee ophouden”

Gepubliceerd op 17 mei 2002 door

Eddie Irvine, nooit om een woord verlegen, is “vastberaden om volgend jaar weer aan de start te komen. Ik wil nog altijd een paar dingen bewijzen, niet alleen voor mijzelf maar voor iedereen die de sport volgt. Maar als het zou moeten kan ik van het kapitaal dat ik met Formule 1 rijden verdiende mij terugtrekken.

Ik niet tevreden met wat ik tot op heden presteerde. Ik realiseer mij dat er mensen in Formule 1 rondlopen die denken dat ik de beste jaren al achter mij heb. Daar ben ik het totaal mee oneens. Ik ben van plan te bewijzen dat ik veel beter ben dan ik tot op heden kon laten zien, en dat gaat gebeuren voordat ik er mee stop”.

Zijn contract met Jaguar Racing loopt aan het einde van dit seizoen af en besprekingen over zijn toekomst met dit team moeten nog beginnen. Wat helpt is dat Irvine goed met Niki Lauda kan opschieten. Aan de andere kant is het bekend dat hij een aantal keer met Dave Richards van BAR sprak.

“Zelfs met mijn 36 jaren ben ik verbazingwekkend genoeg misschien wel de oudste van alle Formule coureurs maar ik ben nog altijd uiterst ambitieus. Ik heb nog wat onafgemaakte zaken in Formule 1”.