Britse teams “willen Formule 1 overnemen”

Gepubliceerd op 17 mei 2002 door

De Arrows, Bar, Jordan, McLaren, en Williams Formule 1 teams hebben een bedrijf (GPT Ltd. genaamd) opgericht en “dreigen om de dominante positie die Bernie Ecclestone heeft van hem af te nemen”. Dit is te lezen in de Engelse ochtendkrant The Times. Toen GTP ongeveer een jaar geleden werd opgericht verklaarden de aandeelhouders dat dit was om hun merchandising etc. belangen te bundelen. Dit gebeurde overigens voor dat Kirch Media in financiële problemen geraakte.

Neil Johnson, voormalig marketing manager van Jaguar Racing, verklaarde tegenover deze krant dat “wij een neerwaartse spiraal van de Formule 1 reputatie zien. Wij maken ons hier veel zorgen over en denken dat de Formule 1 zaken niet meer goed gemanaged worden en er geen controle meer over dit soort zaken is. De show op de baan is behoorlijk saai geworden en is op zo een laag niveau aangeland dat iedereen zich realiseerde dat er snel actie ondernomen moest worden”.

“Wat er afgelopen zondag gebeurde moet in de kiem gesmoord worden. Wij moeten een oplossing vinden om Formule 1 weer snel op de rails te krijgen”.

BMW, Fiat (Ferrari), Jaguar, Mercedes en Renault hebben hun belangen via de ACEA, de club van ‘Europese’ autofabrikanten gebundeld. De verwachting is dat Honda en Toyota binnenkort ook lid van de ACE gaan worden. Neil Johnson hoopt de ACEA Formule 1 leden te kunnen overtuigen dat het beter is om samen met GTP de toekomst te gaan bestieren in plaats van dat alleen te gaan doen.