Testrijders willen weer racen

Gepubliceerd op 17 mei 2002 door Eric Berendsen

Marc Gene, testrijder bij Williams BMW en Alex Wurz, die dezelfde rol bij McLaren bekleedt, zijn beiden kien om volgend jaar weer bij Grand Prix races aan de start te komen en denken dat gezien een mogelijk komend testverbod of het streven om de kosten te verlagen nu goede kansen hebben.

Marc Gene denkt dat “dit echt gaat gebeuren want sommige coureurs zullen gedwongen worden om of een substantiële salarisverlaging te accepteren of vervangen te worden. Er staan veel jonge coureurs voor de deur te trappelen. Wellicht zijn die bij het grote publiek niet zo bekend als de huidige goedbetaalde gevestigde orde van Formule 1 coureurs maar er is veel competitie en concurrentie voor een stoel. Als je het totaal aan salarissen van dit jaar zou optellen denk ik dat dit bedrag in 2004 aanzienlijk lager zal zijn. Volgend jaar moeten er kansen zijn voor coureurs zoals ik”.

Alex Wurz heeft al weer enige tijd geleden de testrol die Olivier Panis bij McLaren had van de Fransman overgenomen. “Nu Barrichello door Ferrari bevestigd werd denk ik dat de rijdermarkt binnenkort in beweging gaat komen maar het is moeilijk om precies te weten te komen wat er aan de hand is”.

“De bazen van Villeneuve en Irvine hebben al publiekelijk toegegeven dat als deze coureurs willen blijven met minder salaris genoegen zullen moeten nemen. Ik denk dat hun ego dicteert dat ze geen lager loon accepteren. Dat maakt het allemaal des te interessanter voor rijders zoals Marc en ik maar het belangrijkste is om op het juiste moment met het juiste team en met de juiste man van zo een team in gesprek te komen en om goede argumenten aan te dragen om je zaak hard te maken”.