Di Montezemelo maakt zich geen zorgen

Gepubliceerd op 14 mei 2002 door Verstappen Info Page

De president van Ferrari, Luca Di Montezemelo, meldde ten overstaan van de Italiaanse pers vanmiddag zich geen zorgen te maken over het komende FIA onderzoek. "Wat de procedures rondom het erepodium betreft, ik vond dat een aardig gebaar van Michael, het was om de solidariteit te benadrukken. Uiteraard respecteren wij die rol voor de volle 100%. De FIA heeft om uitleg gevraagd en die zullen wij geven.”

“De FIA let in het bijzonder op teamwerk maar staan dit toe wanneer dit op een duidelijke en eerlijke manier toegaat; aan de andere kant kan de FIA hard optreden, dat blijkt wel uit het verleden toen er dingen gebeurden die in ons nadeel waren”.

Misschien is het interessant om de geschiedenis te herlezen en te zien wat er gebeurde toen Enzo Ferrari het oneens was met de manier waarop de FOCA (Formula One Constructors Association) te werk ging. Hij dreigde toen om naar Amerika uit te wijken. Dit gebeurde middels een Alfa turbo CART motor die in feite een Ferrari motor was. De FOCA zag snel in dat Formule 1 zonder Ferrari weinig waarde had en gaf Enzo Ferrari snel zijn zin.