Lauda: “Enzo Ferrari draaide zich om”

Gepubliceerd op 14 mei 2002 door Verstappen Info Page

Nadat voormalig Ferrari coureur Gerhard Berger al zijn onvrede liet blijken was het vandaag de beurt aan Niki Lauda. “Enzo Ferrari heeft zich afgelopen zondagmiddag waarschijnlijk in zijn graf omgedraaid want die zou totaal oneens geweest zijn met de beslissing van Ferrari. Ik vind het zelf een zieke grap want tot op heden beschouwde ik Formule 1 als een sport waar de beste won en waarop politiek geen invloed had.”

“Dit soort beslissingen maak je alleen maar als het winnen van een kampioenschap in gevaar is en daar is op het ogenblik geen enkele sprake van. Iedereen weet wie de nummer één en twee zijn, de timing was totaal verkeerd. Zo een tactiek moet je alleen aan het eind van een seizoen hanteren en niet in deze fase.”

Lauda is echter wel van mening dat Ferrari niet bestraft kan worden: "want er is geen regel die dit verbiedt. Moreel gezien is het walgelijk want Formule 1 is een sport en in de sport moet de beste winnen.” Verder vindt Lauda dat Schumacher geen blaam treft. “Hij is niet schuldig maar het wel over de principes die de teambazen daarin hebben. Dat Michael zich hier niet lekker bij voelde is overduidelijk, in alle interviews bevestigde hij dat ook. Maar in deze fase van het kampioenschap was dit allemaal onnodig want van de zes races zijn er vijf door hem gewonnen.”