Ferrari zou het weer doen...

Gepubliceerd op 13 mei 2002 door Johan Peeters

Ross Brawn, technisch directeur en topstrateeg bij Ferrari verdedigde de Ferrari tactiek van afgelopen zondag als volgt: “dit was bij ons intern al afgetimmerd en, indien nodig, zullen wij dit weer doen. We hebben de race gecontroleerd. We hadden onze rijders vooraf de instructie gegeven dat ze niet met elkaar mochten duelleren, om geen risico met achterblijvers te nemen en vooral op het maximum toerental en de remmen te letten.”

“Dit is nu eenmaal het karakter van Formule 1. Wij hebben onze coureurs opgedragen om gecontroleerd te rijden en geen gekke risicovolle dingen te doen. Uiteraard hebben we kritiek gehad maar wij doen wat het beste voor Ferrari is. Rubens wist de stand van zaken toen hij zijn contract met ons voor twee jaar verlengde en waar hij $6 miljoen per jaar voor krijgt. Ik ben het met hem eens dat zijn tijd nog wel komt. Als hij in 2003 of 2004 met 44 punten voorsprong na zes races van start gaat dan zullen wij exact dezelfde beslissing nemen. Het hele scenario werd al in de week voorafgaande aan de Oostenrijkse Grand Prix besproken; ik legde het aan Rubens uit en hij reageerde heel professioneel.”

”Tijdens de race wist Schumacher wat er aan de hand was en wat te doen. Op dat moment had ik alletwee al instructie gegeven om langzamer te rijden. Het is vanzelfsprekend dat Michael zich niet prettig voelde met de situatie, maar Michael is geen deel van het Ferrari management en had ook geen invloed op deze beslissing.” Zal wel.