Dennis: “geen spionage maar verzamelen van gegevens”

Gepubliceerd op 12 mei 2002 door Verstappen Info Page

De Engelsen noemen het “Ronspeak”, de manier waarop McLaren’s Ron Dennis uitleg geeft. Zijn woordkeuze is vergelijkbaar met de manier hoe sommige politici een vraag beantwoorden.

Nadat er gisteren foto’s van voornamelijk de Williams in het parc ferme gemaakt werden door vermeende McLaren medewerkers kregen wij weer eens een klassiek Ronspeak antwoord.

Digitale TV beelden lieten zien dat twee McLaren employees uitvoerig veel foto’s van de voorkant van de BMW Williams maakten en toen Dennis hier over gevraagd werd was zijn antwoord “hadden ze officiële McLaren kleding aan?”.

Glimlachend ging hij verder door te melden dat “ze niet aan het spioneren waren. Als je geen bedrijfskleding aan hebt ben je geen spion. Als je wel in een bedrijf uniform gekleed bent spioneer je nog steeds niet maar verzamel je gegevens. Wij doen niets anders dan de andere teams, behalve dat wij er openlijk voor uit Komen”.

Om de procedures bij de technische inspectie te versnellen werd er voor Oostenrijk besloten dat de voor en achterkant van de Formule 1 auto’s niet meer afgedekt kon worden. Ron Dennis vond “dit een te mooie gelegenheid om geen gebruik van te maken”.

Het is inderdaad goedkoper dan een uur in een windtunnel werken.