Jordan en Cosworth

Gepubliceerd op 11 mei 2002 door Richard de Klerk

Het enige waar Eddie dit weekend naar uit kan kijken is een muzikaal optreden met Damon Hill en zijn tijdelijke popgroep “De Drijfstangen”. Maar verder blijft de Ierse teameigenaar onderwerp van geruchten.

Gisteren kwam het hem ter ore dat zijn titelsponsor DHL door McLaren benaderd was. Hoewel het contract tussen Jordan en DHL nog zeker één jaar te gaan heeft is het in Formule 1 normaal dat voor contractuele verlenging echt ter sprake komt er een minimum aan punten behaald moet worden. Vandaar dat er vrij veel zenuwachtige Jordanezen zijn.Wellicht zijn de onderhandelingen over Cosworth-motoren al gaande

Het andere gerucht dat Eddie Jordan hardnekkig ontkende maar dat door sommige van zijn (recentelijk ontslagen - het officiële aantal is 15% maar iemand die goed kan tellen informeerde dat eerder een kwart van het personeel de wacht werd aangezegd; vandaar dat de opmerkingen van de bebaarde Ier vaak met een meer dan één korrel zout genomen worden) management beaamd werd is dat zijn team het komende seizoen wel op Honda motoren kan rekenen maar dan alleen als klant.

Honda heeft in het verleden al laten zien dat als het moet er knalhard opgetreden kan worden. Denk maar hoe Williams voor McLaren verruild werd. Hoe gek het ook klinkt, dit zou Jordan Grand Prix wel eens goed kunnen uitkomen want met het afkopen van contracten (de overeenkomst tussen Jordan en Honda loopt tot en met 2003) gaat bijna altijd hand in hand met een vette bankoverschrijving.

Eddie Jordan is redelijk slim als het om dit soort onderhandelingen gaat (toen Eddie Irvine naar Ferrari vertrok was de finaciële tegenprestatie "één van de grootste sponsors van ons team") en het is goed mogelijk dat hij met een grote glimlach naar buiten loopt om vervolgens pijlsnel een contract met Cosworth te tekenen.

En nu de Cosworth krachtbron het redelijk begint te doen zou Eddie wel eens heel hard kunnen lachen in 2003, maar dan zal er wel een aanzienlijk beter chassis uit zijn fabriekspoorten moeten rollen.