Stoddart ziet het weer zitten

Gepubliceerd op 11 mei 2002 door John ter Meer

Minardi eigenaar Paul Stoddart is aanzienlijk optimistischer over de toekomst en de rol die de kleinere teams in Formule 1 hebben dan dat hij vrijdagmiddag voorafgaande aan de vergadering met al zijn collega teamprincipalen was. “Het deed mij goed om te zien dat 11 mensen of eigenlijk 12 als je Bernie Ecclestone meetelt zonder enige vorm van rancune een discussie aangingen over de toekomst van de sport”.

“Het is niet gemakkelijk om een consensus te vinden zonder dat er compromissen gemaakt worden. Ik denk dat wij in fase 1 van een overeenstemming gekomen zijn en dat uiteindelijk elk team er beter uit komt. Ik hoop dat het een goed idee is om regelmatig hier over bijeen te komen zodat er snel maatregelen genomen kunnen worden als er problemen ontstaan”.

“Vergeet niet dat het technisch reglement tot en met het eind van het volgende seizoen stabiel is, dus is er nog genoeg tijd over om alles grondig te bespreken hoe wij de zaken kunnen verbeteren. Ik denk dat elk team er volgend jaar met veel meer zin tegenaan zal gaan, dat wij een aantal nieuwe sponsors zullen zien en dat er meer nieuwe gezichten aanwezig zijn”.