scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ford blijft voorlopig

Gepubliceerd op 11 mei 2002 door Verstappen Info Page

Gisteren heeft het top management van Ford ontkend dat er plannen zouden zijn om zich uit de Formule 1 terug te trekken en beloofde tegelijkertijd er alles aan te doen om van Jaguar Racing een top team te maken.

Hoofdtechnicus Richard Parry Jones zei dat “Ford nog lang na 2004 (de tijdslimiet waar Ford zich toe had vastgelegd) het jaar in Formule 1 aanwezig zal zijn”. Parry Jones bevestigde ook dat Nick Scheele, één van de hoogste Ford bazen, een garantie aan Niki Lauda gegeven heeft dat Jaguar Racing niet slachtoffer zal worden van de herstructureringen en kostenverminderingen van Ford. Het kost Ford tussen de $100 en $150 miljoen per jaar om Jaguar Racing in leven te houden maar dit bedrag wordt verminderd door sponsorship inkomen.

“Het is niet mogelijk om snel de technische problemen die Jaguar Racing heeft op te lossen” meende Parry Jones. “Dit ondanks het feit dat er nu een eigen windtunnel is waar mee gewerkt kan worden” (en de hoeveelheid nieuwe medewerkers die bij andere teams werden weggekocht). “Er is geen strategie om met Formule 1 activiteiten op te houden, eerder tegenovergesteld want wij zijn meer dan ooit vastberaden”.

De opmerkingen van Parry Jones kwamen tegelijkertijd met het nieuws dat VW niet de andere autofabrikanten richting Formule 1 zal volgen. “Wij hebben dezelfde mogelijkheden als Ferrari maar vragen ons af of het wijs en winstgevend zou zijn om aan Formule 1 te gaan deelnemen” zei voormalig Audi voorzitter Pfaegen. “Op het ogenblik worden alle autosport activiteiten van de Volkswagen groep opnieuw bekeken maar Formule 1 is definitief geen optie”.