Niki Lauda, de bijtende rat

Gepubliceerd op 08 mei 2002 door John ter Meer

Niki Lauda die in het rennerskwartier de bijnaam 'de rat' heeft, zal in Oostenrijk waarschijnlijk met scheve ogen door zijn collega-teambazen worden aangekeken. De reden hiervoor zijn opmerkingen in het Engelse boulevardblad The Sun.

Over Eddie Jordan, die onlangs zijn loonlijst met 40 man personeel inkortte, zei Lauda: “hij heeft vorig jaar 40% van zijn bedrijf voor £20 miljoen verkocht en sinds die tijd is hij niet echt meer bij de les omdat hij een passie heeft voor waanzinnig dure jachten.” Eddie Jordan reageerde onmiddellijk: “het gaat bij Jaguar momenteel niet goed terwijl ze nota bene meer middelen ter beschikking hebben dan vele andere teams, dus hij zou zich beter op zijn eigen verantwoordelijkheden kunnen concentreren in plaats van zich druk te maken over wat bij andere teams aan de hand is.”

Ook Paul Stoddart krijgt van Lauda de volle laag en wordt vergeleken met een marktkramer. Niet alleen de eigenaren van de kleine teams kregen er van de Oostenrijker er van langs. Over zijn voormalig werkgever en McLaren teambaas Ron Dennis zei Lauda: “Ron zei altijd dat hij geen Michael Schumacher nodig had om te winnen omdat zijn team goed genoeg was. Zelfs minder getalenteerde coureurs zouden met zijn auto's races kunnen winnen. Welnu, die stelling is dus ook in rook opgegaan.”