Frank Williams: “Michael & Michael”

Gepubliceerd op 06 mei 2002 door Dennis Visser

In een interview met The Guardian, een Britse ochtendkrant, vergeleek Frank Williams Michael Schumacher met de atleet Michael Johnson. Misschien vergeleek hij wel de ene Michael met de andere door te menen dat ze alle twee tegenstanders verpletteren. "Ik wil ze niet al te veel ophemelen maar op de baan zijn ze de beste.”

Toch is Frank Williams het niet eens met de stelling dat Formule 1 saai geworden is. “Als het zo nog een jaar doorgaat dan hebben wij een probleem. Ik loop al lang genoeg mee in deze business en zie ook dat Ferrari met een bepaald ritme op het ogenblik ijzersterk is. Aan de andere kant kunnen andere teams hen stoppen maar dan moeten die er wel bijzonder hard tegenaan gaan.”

“Ik ben het totaal oneens met de stelling dat het allemaal goedkoper moet. Dit is een vorm van ultieme competitie en het heet autosport. Natuurlijk ben ik er van op de hoogte dat sommige teams financiële problemen hebben maar denk je nou echt dat met nieuwe technische regels daar verandering in komt? Ferrari wint omdat ze daar keihard gewerkt hebben. Nieuwe regels brengen daar geen verandering in, de oplossing ligt bij de teams zelf die er harder tegenaan zullen moeten gaan om bij Ferrari in de buurt te komen. Want wat krijgen we hierna als regel, dat de FIA soms Ferrari gaat verbieden om een salaris van $40 miljoen aan Schumacher te betalen?”