Ecclestone wil snel minder technologie

Gepubliceerd op 05 mei 2002 door John ter Meer

In een exclusief interview met The Sunday Times heeft Bernie Ecclestone te kennen gegeven dat hij zich veel zorgen maakt over de steeds maar hoger wordende kosten van Formule 1. Hij is zelfs zo bezorgd dat hij binnen zeer korte tijd alle teams bijeen zal roepen om dit met hen te bespreken.

“Het gaat hier om wat het beste voor de sport is. Mijn voorspelling is dat er minder in technologie geïnvesteerd moet worden om zo de kosten binnen de perken te houden.”

“Er zijn een aantal zaken die wij kunnen aanpakken. Dat zal dan leiden dat de auto’s een seconde langer over een ronde doen maar ik denk niet dat iemand dit iets uitmaakt. Het zal geen invloed hebben op de competitie tussen de teams, met wie wij natuurlijk overeenstemming moeten bereiken, maar het zal wel een positieve invloed op de budgetten hebben”.

“Het is heel simpel, als wij niets doen dan zal er binnenkort bij een aantal teams het licht uitgaan. Ik wil er alles aan doen zodat dit niet zal gebeuren maar tegelijkertijd erken ik dat er een aantal teams zijn waarvan het management meer enthousiast is dan zakenman. Ik doe liever business met zakenmensen. Sommige van de kleine teams zijn net casino’s: hoe meer ze verliezen des te meer geld ze willen uitgeven. Hun wilskracht om te winnen heeft helaas niet veel met realiteitszin te maken”.