Cosworth wil aan drie teams leveren

Gepubliceerd op 03 mei 2002 door Bianca Zoon

Zo lang het financieel goed loopt is Cosworth niet alleen in staat, maar zelfs ook gespitst, om vanaf volgend jaar een derde team van motoren te voorzien. Behalve als hofleverancier van Jaguar Racing is Cosworth natuurlijk ook leverancier van de Arrows-motoren. De jaarlijkse kosten om deze motoren te gebruiken liggen in de buurt van de $25 miljoen.

Het mag niet uitgesloten worden dat Minardi als potentiële cliënt gezien kan worden. Zo lang Minardi niet voor Asiatech motoren betaald lijkt dit echter geen optie. Verder is het in het belang van Asiatech, zo lang er nog geen eigen chassis is, dat er een ander team zoveel mogelijk deze motoren gebruikt om de benodigde data te verzamelen. Als de geruchten rond Jordan Grand Prix en Honda inderdaad waar zijn dan is ook Jordan kandidaat voor de Asiatech krachtbron. Dan moet Eddie Jordan wel hard aan sponsorship inkomen werken. Extra inkomsten zullen Jaguar Racing natuurlijk ook helpen.

Renault's Flavio Briatore informeerde recentelijk "geen bezwaar te hebben wanneer een ander team Renault Power zou willen kopen", en nadat Prost op de fles is gegaan heeft Ferarri ook nog een aantal motorblokken in de hoek staan en zou die graag afstoffen en aan een team willen leasen. Wat dat betreft heeft Cosworth dus geen unieke positie want er is heel wat concurrentie.