Franse oppositie voor Ecclestone

Gepubliceerd op 30 april 2002 door Bianca Zoon

Soms lijkt het wel of Bernie Ecclestone geen kwaad kan doen en dat hij altijd als de winnaar uit de bus komt. Toch is dat in Zuid-Frankrijk niet het geval. Initieel was de bevolking die in het gebied waar het circuit Paul Ricard te vinden is gelukkig met de vernieuwingsplannen voor het sterk verouderde circuit. Daar kwam bij dat dit ook positieve invloed op de werkloosheid zou hebben.

Tot op heden werd er slechts door een handjevol teams van het circuit gebruik gemaakt. Blijkbaar gaf dit toch te veel lawaai want de burgers vonden het nodig om een protestvereniging op te richten. Het is niet zo dat deze het circuit weg wil hebben maar een compromis wil hebben om de hoeveelheid lawaai te beperken.

Voordat Ecclestone Paul Ricard kocht werd er slechts incidenteel getest, en dan nog het meeste door teams die aan 24 uurs races meededen. De locale bevolking was erg ongelukkig en hun protesten leidden tot een verbod op dit soort lange afstandstestwerk.

Verder is de vereniging niet blij nu het naast het rechte eind liggende vliegveld de startbaan gaat verlengen en het platform gaat vergroten. Men is bang voor meer vliegverkeer en grotere vliegtuigen. Waar hebben wij dit soort geluiden al eens eerder gehoord?