Rijdersmarkt vroeg in beweging

Gepubliceerd op 29 april 2002 door

Natuurlijk is het nog te vroeg om een definitief beeld te kunnen schetsen wie waar naar toe gaat in 2003, maar toch wordt het plaatje elke dag ietwat duidelijker. Ferrari speelt hierin een sleutelrol want zodra er duidelijkheid is wie de tweede rijder wordt bij het Italiaanse team dan zal de rest ook snel ingevuld worden.

Rubens Barrichello heeft de laatste paar dagen wel degelijk onderhandeld met Jean Todt en natuurlijk hoopt hij dat hij kan blijven. Vanaf de buitenkant lijkt de situatie bij Ferrari solide en lijken er weinig reden om de combinatie Schumacher / Barrichello te veranderen.

Het schijnt dat de basis om Barrichello voor één jaar bij te laten tekenen is gelegd. De Braziliaan is niet echt ingegaan op een aanbod van Toyota waar hij een driejarig contract voorgeschoteld kreeg. Hoewel dit niet bevestigd is klinkt het wel logisch want het team uit Keulen heeft haast om snel een paar stappen naar boven maken.

De geruchten dat Ferrari met Jenson Button in onderhandeling is kwam bijna iedereen goed uit en het heeft er alles van dat op deze manier Barrichello onder druk werd gezet. Ferrari heeft immers een goede naam nodig om de eisen van de Braziliaan in toom te houden. In ieder geval is dit gerucht ook goed voor de marktwaarde van Button en herinnert het Renault er aan dat ze de Brit beter kunnen behouden.

Toch blijft alles wat Button betreft hypothetisch want Williams kan als eerste de optie op zijn diensten voor de periode 2003-2005 uitoefenen. Het lijkt uitgesloten dat Frank Williams, wanneer de deals met Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya aflopen, het accepteert dat Jenson Button bij Ferrari onder (lange termijn) contract is. En reken maar dat Frank Williams weet wie de snelste van deze drie is.