Dennis: “teams moeten niet zeuren”

Gepubliceerd op 28 april 2002 door

Volgens McLaren’s Ron Dennis moeten Formule 1 teams niet zeuren over de altijd maar stijgende kosten. "Teameigenaren die klagen dat er te weinig geld is lopen juist gevaar om zakelijk niet te overleven en ik denk dat die het juist alleen maar moeilijker voor zichzelf maken. Als het de intentie is om bijvoorbeeld de koers van een aandeel naar beneden te praten dan is klagen het gemakkelijkste wat je kan doen en als je de economische situatie van Formule 1 wilt verslechteren dan is het agressief promoten van een minder goede economische situatie door veel te zeuren en te klagen de manier om jezelf om zeep te helpen.”

“Hoe je ook bekijkt, om deze sport te bedrijven is geld nodig. Hoeveel dat is laat ik in het midden. De kijkcijfers zijn lager dan voorheen maar die zullen wel weer omhoog gaan. Natuurlijk voelen wij allemaal de economische teruggang maar we moeten daar niet over blijven zeuren. Concentreer je op de zaken, beperk testen, snoei in de kosten en wacht totdat de wereldeconomie weer verbetert”.

Frank Williams is het voor de verandering met Ron Dennis eens en zegt dat teams vrezen dat al dat negatieve gepraat de zaken alleen maar verslechtert. Ross Brawn tenslotte zei dat de voorstellen om de kosten te reduceren geen enkele zin hadden.