Schumacher op pole

Gepubliceerd op 27 april 2002 door Dennis Visser

In de kwalificatiesessie van vanmiddag leek het geen kwestie meer of er een Ferrari op pole position zou komen te staan, maar welke. En evenals bij de vorige Grand Prix was het Michael Schumacher die met de eer mocht strijken, ondanks wederom serieuze tegenstand van Rubens Barrichello.
Ook achter de Ferrari's zien we een herhaling van de vorige Grand Prix: Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya starten morgen vanaf de tweede startrij, Kimi Raikkonen start als vijfde.
Jenson Button blijft uitstekend presteren, en start de race vanaf de zesde positie (na slechts 7 ronden gereden te hebben). Zijn beste uitgangspunt voor een race van het seizoen, en bovendien zijn beste positie sinds de Grand Prix van Japan van 2000. Heinz-Harald Frentzen wist in zijn Arrows niet helemaal de vorm te behouden die hij in de eerdere vrije trainingen had laten zien, maar met een 10e startpositie kan ook hij zeker tevreden zijn.
Tussentijds werd de sessie nog even gestopt, nadat Alex Yoong de voorvleugel van zijn Minardi afreed bij het opkomen van het rechte stuk.