Eddie Jordan: “geen crisis”

Gepubliceerd op 26 april 2002 door Martin Zoon

Nadat hij eerder deze week veertig medewerkers ontsloeg ontkende Eddie Jordan vanmiddag in Barcelona dat zijn Formule 1 team in een crisis verkeert. Ook verwees hij de geruchten dat Honda hem de wacht zou aangezegd hebben naar het rijk der fabelen.

“Ik beschouw mijzelf als een kundig maar ook voorzichtig zakenman”, zei Jordan (grappig dat Jordan en aartsconcurrent Dave Richards alletwee accountants van beroep zijn, red.). “Ik geloof heilig in het maken van winst, dat is de enige manier om succesvol zaken te doen. Ik ontken niet dat het de laatste paar weken moeilijk was maar wat gedaan moest worden werd gedaan.”

“Geen punten scoren is verveldend maar ronduit pijnlijk was het om mensen die ik lief had te moeten ontslaan. Er waren een aantal onder hen die verantwoordelijk waren voor eerdere successen en hun ontslag ging mij aan het hart. Toch ontken ik dat er een crisissfeer is, dat zou overdreven zijn. De vechtmentaliteit van dit team moet weer terugkeren en dat gebeurt ook want ik ben van plan om hard terug te slaan.”

Over een eventueel vertrek van Honda: “wij hebben een solide contract. Ik ontken niet dat er bepaalde mensen zijn die denken dat Honda ons zal verlaten maar wat mij betreft is Honda een uitstekende partner.”

Over zijn opstelling om zoveel mogelijk kosten te besparen zei Jordan dat dat onontkoombaar is. "Wat er ook gebeurt, de top teams blijven aan de top en de achterhoede teams zullen in de lagere regionen blijven. Toch denk ik dat na vijftig jaar Grand Prix racen er een aantal zaken gaat veranderen en dat de kleinere teams meer kans hebben om het met de grote jongens uit te vechten.”