BAR 004 tussenstation

Gepubliceerd op 25 april 2002 door

Onlangs verliet technisch directeur Geoff Willis het Williams team voor BAR. Zijn eerste indruk van het 004 chassis was niet bijster positief. Willis is een specialist op het gebied van de aërodynamica en staat nu voor de keuze of om snel een totaal nieuw chassis te ontwerpen of de huidige auto te verbeteren.

“Als een chassis niet voldoet dan denkt men vaak dat er één specifieke fout aan ten grondslag ligt, maar dat is bij de 004 niet het geval. Er is een groot aantal onderdelen niet in orde. Het is duidelijk dat er bij BAR in het verleden geen goed ingenieurswerk verricht werd.”

Een aantal Engelse optimisten dacht dat BAR tijdens de Canadese Grand Prix een geheel nieuw chassis zou presenteren. BAR is hier wel toe in staat maar toch heeft Willis besloten om het bestaande chassis aan te passen en te verfijnen, maar ook tegelijkertijd een begin te maken met het ontwerp van de BAR 005. “Voor het volgende seizoen wil ik een chassis maken waar mijn collega ontwerpers jaloers op zullen zijn. Het zal geen radicaal nieuwe auto worden maar wel goed genoeg om podiumplaatsen mee te behalen.” Malcolm Oastler en Adrian Reynard zouden zich moeten schamen.