De tweede sessie leverde over het algemeen snellere tijden op....

Gepubliceerd op 26 september 1997 door Jo Vleugels

De tweede sessie leverde over het algemeen snellere tijden op. Hakinnen was ruim 1 seconde sneller dan vanmorgen en daarmee de snelste van de dag. De top zes van de tweede sessie was als volgt: Hakkinen, Barrichello, Berger, Ralf Schumacher, Alesi en Frentzen.

Zowel Jos als Mika Salo bleken hun tijden niet meer te kunnen verbeteren, waarschijnlijk doordat ze tijdens de vrijdag training maar één setje banden gebruiken. Salo was in de tweede sessie 0,03 seconde sneller dan Jos. In de einduitslag van de vrije training waarbij de tijden uit de eerste en de tweede sessie worden gecombineerd is Jos terug te vinden op positie 18, en Salo op 19.

Het commentaar van Jos na de training was dat ze inderdaad op slechts één setje banden hebben gereden. De reden daarvan is dat het team de banden wil sparen en ze voornamelijk wil inzetten tijdens de kwalificatie en de race. De wagen (welke niet was uitgerust met de extra vleugels) had ietwat last van overstuur, maar het team werkt er hard aan om met name het gat naar de rest van het veld te dichten.

Voor een compleet overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina. Hier vind je zowel de tijden gereden in de beide sessies alsmede de gecombineerde einduitslag.