Briatore: “liever Panis dan Villeneuve”

Gepubliceerd op 24 april 2002 door John ter Meer

Twee jaar geleden scheelde het maar een haartje of Jacques Villeneuve had voor Renault gekozen in plaats van BAR. Die liefde lijkt van de kant van Flavio Briatore redelijk bekoeld te zijn.

Op de vraag of hij nog geïnteresseerd is in de diensten van de Canadees antwoordde flamboyante Italiaan dat “hij veel meer geïnteresseerd zou zijn in Panis. Laten wij eerlijk zijn, zijn prestaties zijn aanzienlijker beter. Jarno en Jenson staan wat mij betreft op het zelfde niveau als Jacques dus zie ik geen enkele reden om te gaan shoppen.”

Renault is niet het enige team waar de grote namen niet erg welkom zijn. Ove Anderson verklaarde eerder deze week “geen interesse in Jacques Villeneuve of een Mika Häkkinen te hebben. Ze mogen dan wel overmatig bekend zijn maar aan de andere kant zijn ze ook duur maar wees eerlijk, wat krijg je nou echt als rendement op een dergelijke investering”.

Deze opmerking lijkt veel op het dilemma dat bijvoorbeeld Honda in de tachtiger jaren had toen Senna elke pole position en race overwinning scoorde. “Wij horen, lezen en zien alleen maar de naam Senna” verzuchtte een Japanse medewerker van Honda in die tijd “maar onze Honda naam wordt nooit genoemd”. Toyota heeft daar van geleerd.