Ferrari tempert hoge verwachtingen

Gepubliceerd op 24 april 2002 door Bas Winckels

In vergelijking met de rest van de teams heeft Ferrari bij de Spaanse Grote Prijs de laatste drie jaar weinig te klagen gehad. In 2001 won Michael Schumacher nadat hij van pole position vertrok. Op deze dominante manier won hij vorig jaar maar liefst zes keer. In 2000 was het echter anders want toen had Schumacher weliswaar wederom pole position maar eindigde hij op een vijfde plaats terwijl hij in 1999 vanaf een vierde positie vertrok om als derde te finishen.

Vooruitblikkend op het komende weekend lijkt Schumacher niet 100% zeker van zijn zaak. “Moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren. We waren ook niet zo zeker van onze zaak in Brazilië en Imola, we dachten dat het moeilijk zou worden maar we wonnen wel. Het zou mij niet verbazen als het in Barcelona niet loopt zoals het moet.”

Wat de Grand Prix van Oostenrijk en Monaco betreft lijkt de Duitser beter in zijn vel te zitten. “In Monaco rijden we altijd supersterk en ik verwacht daar een goed resultaat. Wat Oostenrijk betreft moeten we nog even afwachten."