Herstructurering bij Jordan

Gepubliceerd op 23 april 2002 door Eric Berendsen

Vandaag heeft Eddie Jordan een rigoureuze herstructurering van het opperste echelon bij Jordan aangekondigd. Deze schoonmaak valt niet onder het motto 'nieuwe bezems vegen schoon' want het lijkt er meer op dat de Ier het heft zelf weer in handen genomen heeft in plaats van verantwoordelijkheid aan anderen over te laten.

Het kwartet dat kon vertrekken bestaat uit Trevor Foster, Tim Holloway, John Putt en Egbahl Hamidy. Jordan neemt weer alle sportieve en commerciële zaken terug in eigen portefeuille.

“Dit team was op zijn best toen er niet teveel personeel op de loonlijst stond. Helaas was er een grote hoeveelheid gemakzuchtigheid in de organisatie geslopen en verder zijn de kosten ook op een exorbitante manier gestegen. We hebben een grote groep mensen die zich voor de volle honderd procent inzetten en die ik als echte racers beschouw.”

Naar schatting is er de laatste 12 maanden een personeelsverloop van 30% geweest. Velen verlieten het team vrijwillig, gefrustreerd omdat de gewenste investeringen er niet kwamen.