Lauda: “we zijn er nog lang niet”

Gepubliceerd op 22 april 2002 door John ter Meer

Niki Lauda is van mening dat, zolang de aërodynamische problemen onopgelost blijven, de performance van het team voorlopig nog ondermaats zal blijven. Vooruitlopend op de komende Spaanse Grand Prix op het circuit van Barcelona gaf de Oostenrijker ruiterlijk toe dat het dit weekend moeilijk wordt.

“De start van het huidige seizoen was hard en zwaar en dit weekend zal het allemaal nog wel moeilijker worden. Natuurlijk kennen onze engineers en rijders het circuit op hun duimpje want hier hebben wij duizenden testkilometers afgelegd, maar het blijft een hele uitdaging om te kunnen presteren want juist aërodynamica is ongelofelijk belangrijk op het Catalunva circuit. Daarom wordt hier door de diverse teams zoveel getest.”

In de windtunnel die Jaguar onlangs in gebruik nam wordt zeven dagen per week 16 uur per dag gewerkt. Verder werden twee nieuwe aërodynamici, Mark Gillan (ex-McLaren) en Peter Matchin (ex-Arrows) aangenomen. Lauda verwacht nog geen aanzienlijke stappen voorwaarts te kunnen zetten. "Eerst de problemen oplossen." Hopelijk laat de Spaanse zon haar licht wat op het Jaguar team schijnen.