Geduld Villeneuve raakt op

Gepubliceerd op 18 april 2002 door John ter Meer

Jacques Villeneuve baalt ervan dat hij momenteel de concurrentie niet aankan met de andere F1 teams. "Het is frustrerend en ik word er zo moe van." Of de coureur hiermee probeert zijn team nog extra te motiveren of met deze opmerkingen tracht een vervroegd vertrek te forceren is niet helemaal duidelijk.

“Om op langere termijn succes te boeken moet je iedereen onder druk zetten. Ons probleem is echter dat de lange termijn te lang duurt want zo'n lange adem hebben we niet. Ik zie wel wat er de komende maanden gebeurt maar onder deze omstandigheden blijf ik hier niet voor altijd rondhangen. Er komt een moment dat je zegt 'genoeg is genoeg'. Het is bijvoorbeeld ook totaal zinloos om Michael Schumacher in een Minardi te laten rijden. Het is verstandiger om eerst de auto te verbeteren en dan pas daarna Schumacher in dienst te nemen. Het was natuurlijk een gok om voor BAR te gaan rijden. Tot op heden is het geen succes geweest. In ieder geval heb ik een hoop geleerd en rij ik beter dan ooit.”

“Dat wij de snelheid nog niet hebben was niet de schuld van Craig Pollock, maar er moesten koppen rollen en het is normaal dat dit hem als baas overkwam. Mijn beslissing om bij te tekenen was geen gemakkelijke. Toch ging ik ervan uit dat na de eerste twee magere jaren de resultaten beter zouden worden. Tot op heden is daar nog niet veel van te zien", aldus Villeneuve.