Minardi protest

Gepubliceerd op 17 april 2002 door John ter Meer

Vanmiddag is gebleken dat de klacht over het gedrag van Arrows tijdens de Australische Grand Prix werd ingediend door Minardi. Teambaas Paul Stoddart heeft bevestigd een formele klacht bij de FIA te hebben ingediend.

Bij de eerste Grand Prix van het seizoen in Australië werd Paul Stoddart wakkergeschud door de overname van Prost Grand Prix door Phoenix. Die overname kan, indien Phoenix/DART inderdaad tot het Formule 1 kampioenschap wordt toegelaten, veel geld kosten. En daar houdt Stoddart niet van. Blijkbaar heeft hij de tapes van de Australische Grand Prix nog eens bekeken en tegelijkertijd het reglement doorgelezen. Stoddart en Walkinshaw hadden niet zo lang geleden een samenwerkingsverband op het gebied van F3000. Daar leerden de heren elkaar goed kennen maar een scheiding was onvermijdelijk.

“Welk team het dan ook was die protest aantekende, het is een zaak van de FIA. Echter, ik denk dat men zich wel aan de regels moet houden. Er zijn andere gevallen in de geschiedenis geweest waartegen de FIA hard heeft opgetreden. Het enige dat ik hieraan wil toevoegen is dat ik in deze volledige achter de FIA sta.” Voor alle duidelijkheid voegde Stoddart eraan toe dat hij er veel plezier in zal hebben om Arrows te verslaan. Op en buiten de baan blijkbaar.