Richards: “Formule 1 teams naïef”

Gepubliceerd op 16 april 2002 door

In een interview in de Engelse Daily Telegraph vandaag haalt BAR teambaas Dave Richards hard uit naar zijn voorganger Craig Pollock en de andere Formule 1 teams. Richards is des duivels omdat zijn voorganger hem met een lastige erfenis heeft opgescheept. Hij heeft veel te veel geld uitgegeven – dat er eigenlijk niet is -om snel succes te kunnen boeken.”

“Wij kunnen wel doen alsof er niets aan de hand is en flink geld opmaken maar op die manier zullen er dit jaar nog twee of drie teams moeten afhaken. Als dat gebeurt dan zal het imago van Formule 1 een enorme deuk oplopen. Ik ben het daarom dan ook met Mosley eens dat er snel iets moet gebeuren om de kosten te drukken. Het probleem is dat de drie sterkste teams de $30 miljoen, die minder wordt uitgegeven, aan allerlei andere technische zaken zullen uitgeven. En de andere teams hebben dat geld niet. Of ze komen in financiele problemen, doordat ze geld gaan uitgeven dat er niet is. En hoe dat afloopt dat weten we inmiddels.”

“Daarom is het idee van een testverbod goed; het heft namelijk al die testteams op. Jammer voor de testrijders maar het is gewoon beter. Het probleem is echter dat een dergelijk verbod er alleen maar kan komen als de meerderheid van de teams het hier mee eens is, en die meerderheid is er op het ogenblik absoluut niet.”