Barrichello boos

Gepubliceerd op 15 april 2002 door Verstappen Info Page

Nadat hij als tweede over de finish reed was Barrichello zo boos dat hij bijna vergat naar het erepodium te gaan. Aanleiding was het gedrag van zijn voormalige teamgenoot Eddie Irvine die hij ervan beschuldigde Barrichello te hebben geblokt. Met de middelvinger omhoog passeerde de Braziliaan Irvine uiteindelijk.

“Hij is een idioot, wat mij betreft kan hij naar de hel lopen. Tijdens de rijdersbriefing op zondag heeft hij altijd het hoogste woord; allemaal blablabla. Vervolgens houdt hij mij driekwart ronde op terwijl hij Ralf zonder enige tegenstand voorbij laat gaan. Ik zou me eigenlijk niet zo moeten opwinden over zo'n oude man.”

In 1994 en 1995 waren Irvine en Barrichello teamgenoten bij Jordan Grand Prix. Na zijn vertrek zei Barrichello later dat Jordan net 'een schoolfeestje voor jongens' is en dat Irvine probeerde hem 'psychologisch kapot' te maken. "Als teammaat was hij verschrikkelijk agressief en ik was blij dat ik bij dat team weg kon.”

Irvine pareerde de grieven van Barrichello als volgt: “ik ben misschien wat ouder dan hij maar in ieder geval niet zo lelijk. Zoals altijd is Rubens veel te emotioneel. Ik had Ralf al voorbij gelaten en wilde hetzelfde voor Rubens doen. Het had geen enkele zin om hem op te houden, maar hij nam geen enkel initiatief om mij te passeren. Hij moet maar eens leren tellen want twee bochten later gaf ik hem alle ruimte.”