Montoya “zal nooit zoals Schumacher rijden”

Gepubliceerd op 13 april 2002 door Verstappen Info Page

Dit weekend sprak Juan Pablo Montoya met race director Charlie Whiting en vroeg om uitleg en Whiting’s mening over het incident op het circuit van Interlagos waar hij de neus van zijn auto verloor en zo elke kans of de Grand Prix van Brazilië te winnen. “Ik sprak met hem en kon mijn uitleg over dit incident geven. Ik denk dat hij het min of meer met mij eens was en beloofde om het voorval nog eens goed te bestuderen”.

“Verder kon ik Charlie informeren dat, of hij het nou met mij eens of oneens is, er natuurlijk niets veranderd want de race is verreden. Ik wil alleen verduidelijking voor de toekomst want wat is nu blokkeren of niet blokkeren? Is blokkeren een recht waarmee je jouw lijn mee kan beschermen en bij iemand de vleugel er van afrijden?”

De Colombiaan wees onmiddellijk de vraag van de hand of hij nu ook dezelfde tactiek zou gaan hanteren. “Als je ziet dat iemand een auto steelt en niet gepakt wordt is dat toch geen vrijbrief om ook maar een auto te gaan stelen” was zijn reactie. “Ik wil op een eerlijke manier winnen en niet door anderen van de baan te rijden. Ik wil winnen omdat ik op dat moment de snelste man was”.