Snelle bankiers

Gepubliceerd op 13 april 2002 door Bas Winckels

Hoewel er nog geen bevestiging kwam is het min of meer zeker dat Lehman Brothers en JP Morgan Chase, twee Amerikaanse banken, en de Duitse Bayerische Landesbank de nieuwe eigenaren zijn van het 75% belang in SLEC. Kirch kocht dit belang voor $1.6 miljard van Bernie Ecclestone.

Bankiers begrijpen misschien wel het verschil tussen debet en credit maar wat autosport betreft kunnen ze beter thuisblijven. Dit is dan ook het argument waarom er nu snel een einde zal komen aan het dispuut tussen de autofabrikanten en teameigenaren aan de éne kant en Kirch (RIP) aan de andere kant. De banken willen natuurlijk met zo klein mogelijk verlies van deze zaak afscheid nemen.

SLEC is de eigenaar van alle commerciële Formule 1 rechten, inclusief de TV rechten die voor een periode van 100 jaar van de FIA geleased werden. Een betrokken bankemployee: “dit is zeker een manier om ons geld terug te krijgen maar dit zal niet in een vloek en een zucht geschieden. Wij willen een snelle afhandeling maar moeten natuurlijk wel elk detail overwegen.”