Walkinshaw geeft opening van Phoenix zaken

Gepubliceerd op 11 april 2002 door Johan Peeters

Tom Walkinshaw heeft vandaag toegegeven dat hij de man is die via Phoenix probeerde Prost Grand Prix over te nemen. In Australië ontkende hij nog hier iets mee te maken te hebben. Samen met zijn vriend Charles Nickerson kocht Walkinshaw een aantal Prost bezittingen.

“Ik had nooit gedacht dat Prost Grand Prix zou ophouden te bestaan. Maar toen het mis ging vroeg ik Charles of hij geen zin had om een gokje te wagen en, zo ja, dat hij snel moest handelen want wij konden alle essentiële delen zoals versnellingsbakken leveren. Verder konden wij ook personeel leveren, kortom alles wat nodig is om te beginnen.”

Phoenix zal moeten wachten want voorlopig heeft de FIA de toegang geweigerd. Toch blijft Walkinshaw beweren dat, indien Phoenix tot de Formule 1 wereld toetreedt, hij zich altijd op Arrows zal blijven concentreren. “Arrows speelt hierin geen rol en ikzelf ook niet. Wij hebben een veel tijd en geld in Arrows geïnvesteerd om een competitieve auto op de baan te brengen. Het is eigenlijk pas de tweede keer dat, sinds ik mij met Arrows bemoei, wij een echt goede motor hebben en dat gaan wij niet verprutsen(...)”

De reden waarom Walkinshaw opeens vandaag opening van zaken gaf zal ongetwijfeld samenhangen met de processen die Phoenix morgen bij het hooggerechtshof in Londen begint teneinde toegang tot de Grand Prix races te bewerkstelligen.