Montoya naar Ferrari?

Gepubliceerd op 10 april 2002 door

De Duitse Algemene Pers Associatie meldde van een niet nader te noemen Ferrari manager gehoord te hebben dat Maranello op het ogenblik met Juan Pablo Montoya in onderhandeling zou zijn. De Colombiaan zit momenteel in zijn tweede jaar van een meerjarig contract met Williams. De onbekende official voegde eraan toe dat Ferrari er rekening mee houdt wanneer Michael Schumacher opnieuw wereldkampioen wordt hij zijn contract in 2004 niet gaat verlengen.

“Als dat inderdaad zo is dan willen wij Montoya hebben. Ik sluit niet uit dat Michael volgend jaar zijn teamgenoot zal zijn”, aldus de manager. Montoya is natuurlijk niet alleen met Michael Schumacher maar ook met Ralf Schumacher in gevecht. Er zijn overigens nog een aantal andere kandidaten op de wenslijst. “Als Rubens Barrichello vertrekt dan zullen Felipe Massa, Nick Heidfeld en Jenson Button benaderd worden”, meldt het persbureau verder.

Michael Schumacher gooide vanmiddag nog wat olie op het vuur door te verklaren dat Montoya geen kanshebber voor de wereldtitel is. "Daar is meer voor nodig dan twee of drie goede manoeuvres. Ik wil hem niet vernederen en zet geen vraagtekens bij zijn kwaliteiten maar er zijn andere coureurs die een veel betere indruk achterlaten. Montoya is een goede coureur en ik denk dat hij ooit wel eens kampioen zal worden maar ik zie dat niet op korte termijn gebeuren. Ik denk dat Ralf meer kansen heeft. Ik zal hier wel weer kritiek krijgen om dat hij mijn broer is. Hij heeft zelf ook veel kritiek te verwerken gekregen, zelfs nadat hij in Maleisië won, maar hij heeft het absoluut in zijn vingers. Ze moeten hem maar eens goed in de gaten houden.

Montoya, één van de Ralf Schumachers criticasters hield zich vandaag afzijdig. Over het komend weekend zei hij liever zes punten te scoren dan een hersenloze aanval te plegen waarbij een coureur het risico loopt op schaden. "Soms kun je beter op zeker rijden en niet gokken want daar kan je alles mee verliezen.”