Williams wil constructeurs titel

Gepubliceerd op 09 april 2002 door

Dat men bij Williams meer geïnteresseerd is om de constructeurs titel te winnen dan het wereldkampioenschap voor coureurs is niet nieuw. Illustratief hiervoor was de opdracht die Ralf Schumacher van het team kreeg aan het einde van de Braziliaanse Grand Prix; Geen risico's nemen en de punten pakken. “Ralf deed alles wat wij van hem verwachtten. Het winnen van de constructeurs titel geeft mij de meeste voldoening”, zei Sir Frank Williams in een interview het afgelopen weekend in The Sunday Times.

“Ik begrijp maar al te goed dat het publiek zich meer voor rijders interesseert. Dat zijn hun helden, maar ik weet hoe hard er binnen een team gewerkt moet worden om alles in topcondititie op de baan te brengen. Buitenstaanders zien dat niet maar achter de schermen offert het personeel zich gigantisch op.”

De teambaas is wel onder de indruk van alle Formule 1 coureurs en vindt dat zij bijzondere mensen zijn. "Althans als ze in een Formule 1 auto zitten want daarbuiten kunnen ze echt een ‘pain in my butt’ zijn. Gelukkig zijn er nog een paar die redelijk charmant en intelligent zijn.”