Kirch kan niet meer betalen

Gepubliceerd op 08 april 2002 door Dennis Visser

Kirch heeft vanochtend verklaard niet meer in staat te zijn om de financiële verplichtingen te voldoen. Dit nieuws is niet verrassend nadat gesprekken met crediteuren niets opbrachten. De verwachting is dat er een doorstart gemaakt zal worden. Op deze manier worden minderheid aandeelhouders zoals Murdoch en Berlusconi ook meteen buitenspel gezet. Deze oplossing werd door een aantal Duitse banken voorgesteld die €2.25 miljard aan Kirch leenden.

Zoals het er nu uit ziet komt er een nieuw bedrijf waarin alle bezittingen die goed lopen, waaronder de voetbalrechten en de commerciële Formule 1 belangen, ondergebracht worden. Andere bedrijven waaronder de Pro Sieben TV zender enzovoorts zullen waarschijnlijk in het stof bijten en hun deuren moeten sluiten.

De Kirch crisis heeft ook nog eens invloed op de komende landelijke verkiezingen in Duitsland. Stoiber, tegenhanger van de huidige kanselier Schroeder, lijkt nauw betrokken te zijn bij de kredietverlening aan Kirch door een aantal Beierse banken.