Panis vindt BAR 04 stap vooruit

Gepubliceerd op 05 april 2002 door Richard de Klerk

Olivier Panis is tevreden na de test op het circuit van Valencia. “Door het werk van Honda is de 04 nu veel gemakkelijker te rijden. Hoewel wij nog moeten zien hoe dit in Imola zijn vruchten zal afwerpen voelt het allemaal veel beter aan dan dat in Interlagos het geval was”.

Het is maar naar welke BAR medewerker geluisterd wordt maar de één hoopt op meer betrouwbaarheid terwijl anderen weer meer snelheid proberen te creëren. Honda zal in San Marino in ieder geval met een doorontwikkelde motor komen. Volgens een Honda woordvoerder waren bij de eerste drie races de motoren nog niet optimaal afgesteld omdat men nog niet helemaal zeker was over de betrouwbaarheid. Tot op heden gingen er vijfmaal door Honda aangedreven auto’s over de finish terwijl dat in theorie 12 maal had kunnen gebeuren.

Honda’s Shuhei Nakamoto verklaarde dat de veranderingen niet gigantisch zijn maar wel een stap in de juiste richting. "Ons doel is om de beste Formule 1 motor te produceren en uiteindelijk het wereldkampioenschap te winnen.”