scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

150 x Barrichello

Gepubliceerd op 28 maart 2002 door Jo Vleugels

De komende Braziliaanse Grand Prix wordt de 150ste keer dat Rubens Barrichello aan een Formule 1 Grand Prix deelneemt. Het is ook mooi voor deze Braziliaan dat de Grand Prix op het circuit van Interlagos plaatsvindt. Niet alleen zijn thuisrace maar ook nog eens zijn thuiscircuit.

Ooit hadden de Brazilianen de hoop dat hij de rol van zijn land- en stadsgenoot Ayrton Senna zou overnemen. Wat dat betreft ziet het er statistich net zo slecht uit als zijn voorganger. Bij negen starts van de Braziliaanse Grand Prix haalde Barrichello slechts één keer de finish.

“Dat uitvallen is steeds pure pech geweest", aldus Barrichello. Wat mij betreft rust er geen vloek op Interlagos. Eerder andersom want het geeft mij altijd een speciaal gevoel om voor mijn eigen fans te rijden. Ik heb mezelf wel afgevraagd waarom de resultaten in Brazilië voor mij uitblijven. Gewoon lachen en doorgaan, dus. Na Jordan, Stewart en nu Ferrari hoop ik dat ik bij mijn tiende Braziliaanse Grand Prix in ieder geval op het podium zal eindigen.”