scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Hill is de nieuwe F1 wereldkampioen voor 1996. Hij won...

Gepubliceerd op 13 oktober 1996 door Marc van Beelen

Hill is de nieuwe F1 wereldkampioen voor 1996. Hij won de Japanse Grand Prix met een foutloos gereden race. Teammaatje Jacques Villeneuve viel uit in ronde 36, waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat zijn rechterachterwiel loskwam. Met of zonder dit ongeluk, Hill zou toch wereldkampioen zijn geworden. Schumacher finishde als tweede, waarmee hij ervoor zorgde dat Ferrari tweede werd in het constructeurskampioenschap en Hakkinen was de derde man over de streep.

Jos reed een lekkere race en finishde als 11de, waarmee hij teammaat Rosset op een ronde achterstand zette. Na de race vertelde Jos ons dat hij een erg ontspannen race had gereden, geen last heeft gehad van zijn nek en dat hij over het geheel genomen tevreden was met de race. Jos heeft vertrouwen in een goed plekje voor het kampioenschap voor volgend jaar en is nog steeds in onderhandeling met verschillende teams.

Een compleet raceverslag volgt. Kijk naar de Japanse Grand Prix Resultaten voor de race uitslagen.