scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Hockenheim verbouwing loopt goed

Gepubliceerd op 20 maart 2002 door Dennis Visser

Er wordt hard gewerkt om de lengte van het circuit van Hockenheim terug te brengen van 6.8 kilometer naar 4.800 meter. De werkzaamheden geschieden onder leiding van het Duitse architectenbureau Tilke die vandaag trots meldden dat “alles geheel volgens schema verloopt. Grondverzet is de eerste stap en dat gaat goed, maar dat ik nodig want als er tijd verloren wordt is het bijna onmogelijk zoiets goed te maken. De planning is zo indien het nodig zou zijn om het oude parcours te gebruiken dat mogelijk is. Onvoorziene omstandigheden daargelaten zal al het werk voor de Duitse Grand Prix op 28 juli klaar zijn”.

“Zelfs in het geval dat er de komende drie weken iets misgaat dan hebben wij als uitwijk dat het oude circuit gebruikt moet worden maar hier gaan wij niet vanuit”.

Tilke werkt ook aan het circuit in Moskou. Daar is echter weinig over te melden behalve dat er praktisch niets gebeurt. “Met de constructie werd tot op heden nog niet begonnen. Het enige dat er is zijn een paar schetsen maar verder is het rustig. Aan de andere kant kan het werk zomaar opeens beginnen. Wij weten niet of er problemen zijn die het begin tegenhouden maar het is mogelijk dat de politiek dwars ligt”. Ecclestone heeft een principe akkoord met de Russen getekend om in 2003 een Russische Grand Prix te laten verrijden. Dat zien wij dan wel weer………..