scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coulthard baalt

Gepubliceerd op 19 maart 2002 door John ter Meer

Norbert Haug van Mercedes ontkent dat er sprake is van paniek bij McLaren, maar een echte vrolijke bende is het daar nu ook weer niet. Alleszins begrijpelijk want David Coulthard moet nog zijn eerst punt scoren. Van de in totaal 114 raceronden legde hij er slechts 48 af met een negende en een 20st plaats. L’Ecosse nil points heet dat.

Aan het begin van dit seizoen werd van Coulthard verwacht dat hij zich als nummer één rijder zou gaan manifesteren en dat hij een vuist richting Ferrari zou maken. Dan moet hij wel opschieten want in de Formule 1 heeft niemand geduld. “Ik baal want ik begon dit seizoen in de overtuiging races te winnen en een gooi te doen naar het wereldkampioenschap. Het is niet zo dat dat extra druk geeft maar met zo'n doelstelling doet het wel pijn wanneer het niet lukt. Ik wil in Brazilië de eerste WK punten binnenhalen.”

"Ik weet dat wij alles in huis hebben om races te winnen maar helaas is de betrouwbaarheid niet wat het zijn moet. Na twee races is de oogst nul punten, terwijl ik ook nog maar 15 ronden echt heb kunnen rijden. Ik ben dubbel gefrustreerd en zwaar teleurgesteld, ook omdat Kimi bij de laatste race uitviel.”

Norbert Haug verontschuldigde zich tegenover de twee rijders. "Wij moeten hen betrouwbare motoren geven zodat ze hun job kunnen doen. Deze situatie is ons eerder overkomen en we zullen onderzoeken wat er mis ging. Het chassis en de banden zijn fantastisch. Het is net alsof wij in een achtbaan zitten. Er is hier geen paniek. In het verleden hebben wij tegen een grotere puntenachterstand aangekeken en ook toen hebben wij ons teruggeknokt.”