scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Michael Schumacher weer op pole

Gepubliceerd op 16 maart 2002 door John ter Meer

In een broeierig, klam Maleisië heeft Michael Schumacher de snelste kwalificatietijd neergezet en staat daarmee morgen op pole position. Pal naast hem op de grid staat de BMW Williams van Juan-Pablo Montoya. We kunnen nu al haast niet meer wachten op de start morgen.



Schumacher behaalt zijn eerste pole in 2002

Ferrari en BMW Williams verdeelden om en om de eerste vier startposities, want op de tweede rij staan Rubens Barrichello en Ralf Schumacher die vandaag tekenden voor de derde en vierde snelste kwalificatietijd. Dat is een beetje zuur voor de McLarens want die zijn voorlopig naar het tweede plan verwezen; Kimi Raikkonen en David Coulthard eindigden op de posities vijf en zes.

Tot en met plek zeven zijn er eigenlijk geen verrassingen. Het Sauber team, dat beschouwd wordt als ‘best of the rest’, beantwoordt met de auto van Nick Heidfeld aan de verwachtingen door plek zeven op te eisen. Felipe Massa is echter pas op plek veertien terug te vinden, maar had technische problemen. Tijdens een van zijn runs ging de rechter voorwielophanging kapot, zijn band klapte en hij moest achterop de scooter de pits weer opzoeken. Uiteindelijk wist hij met de reserve auto toch nog tien ronden vol te maken.


'Best of the rest'

Jenson Button is druk bezig om zijn toch enigszins geschonden blazoen weer op te poetsen. We vinden hem morgen met zijn achtste kwalificatietijd terug op rij vier. Daarmee laat hij ook teamgenoot Jarno Trulli achter zich, die een reputatie hoog te houden heeft als het gaat om kwalificatietijden. Trulli wist zich vanochtend niet in de top tien te kwalificeren, hij eindigde op de twaalfde plaats.

Toyota blijft het uitstekend doen en lijkt veel verder dat men misschien zelf ook wel dacht. Of was dat valse bescheidenheid? De debuterende renstal riep voor het seizoen tegen iedereen die het maar horen wilde dat ze blij zouden zijn als ze de auto’s op de startgrid zouden krijgen. Niemand twijfelt er nu nog aan dat de kwalificatie voor Toyota ooit nog op losse schroeven zal komen te staan. Ze houden zich moeiteloos staande. Was het Mika Salo die twee weken geleden nog vriend en vijand verraste met nota bene direct het eerste WK punt binnen te hengelen, zo kwalificeerde de Fin zich vandaag op een tiende startplek. Allan McNish vinden we terug in het achterveld op een negentiende plek.


Button start morgen vanaf plaats 8: een goede prestatie

Daar staan ook de wagens van het tot nu toe tegenvallende Jaguar. De la Rosa staat zeventiende en Eddie Irvine weet met zijn twintigste plek maar met moeite de Minardi van Mark Webber voor zich te houden. Waar De la Rosa nog bezieling toont, daar lijkt bij Eddie Irvine de inspiratie ver te zoeken. Bij tegenvallende resultaten zijn het vaak de toppers die een team op sleeptouw weten te nemen. Irvine hangt graag de vedette uit, maar heeft blijkbaar niet de kwaliteiten om het kwakkelende Jaguar team naar een hoger plan te tillen.